25 березня 2016 р.

Шевченківські читання «Іду з дитинства до Тараса…»

23 березня 2016 року в Центральній бібліотеці ім. Т. Г. Шевченка для дітей міста Києва відбулися Шевченківські читання «Іду з дитинства до Тараса…» в рамках Шевченківського березня «Борітеся – поборете, Вам Бог помагає».

Учасниками читань стали понад 50 школярів 4-11 класів м. Києва та Київської області. З вітальним словом до присутніх звернувся сучасний український поет, лауреат багатьох літературних премій  Вадим Петрович Скомаровський, творчість якого тісно пов’язана з образом Великого Кобзаря, зачитав уривок зі своєї поеми «Тарасові птиці».
Підтримала учасників і Яна Біленко - виконуюча обов’язки директора Центральної бібліотеки ім. Т. Г. Шевченка для дітей м. Києва. Вона розповіла про умови проведення Шевченківських читань, підбадьорила юних митців і побажала подальших творчих успіхів.
Упродовж чотирьох годин присутні слухали поезії та прозу про Кобзаря, самостійно створені учнями, учасниками цих читань.  Юні художники представили свої картини, які стосувалися життя і творчості Тараса Шевченка.
Усі учасники отримали Подяки та книги відомих українських письменників, якими вони зможуть насолоджуватися у вільний час.
Наше місто на Шевченківських читаннях представляла Бакуменко Аліна — учениця 10-А класу Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №6. Вона презентувала власний фанфік «Життя моє – проходить тихо…», у якому розповіла про роки життя Великого Кобзаря в кріпацтві у пана Енгельгардта. Під час її розповіді слухачі мали змогу перенестись у часи, коли поет лише починав свій творчий шлях.

Шевченківські читання справили неймовірне враження на всіх присутніх і показали, що навіть сучасній молоді небайдужі доля Тараса Шевченка, його творчість і все те, що він зробив для своєї рідної Батьківщини – України.

1 коментар: