5 лютого 2017 р.

Як підготуватись до ЗНО?


Систематична підготовка до ЗНО.

З чого її починати та яку обрати?

На щастя, запитання «здавати чи не здавати», гостро не стоїть. Якщо є бажання після школи змінити свій статус з «учень» на «студент», значить, треба. А оскільки альтернативи ЗНО немає, варто постаратись, щоб набрати достойні бали та вступити до вузу самотужки, а проявивши всі свої вміння, ще й на бюджет.


Колишні учасники ЗНО говорять, що нічого страшного в тестуванні немає, головне:
  • знання програми;
  • знання структури тестування;
  • вміння розподіляти та контролювати час;
  • трохи везіння;
  • мінімум хвилювання;

І свій максимум цілком досяжний.

Однак це досить «розмиті» поради. Більшої конкретики вимагає запитання: як готуватись? Давайте проаналізуємо два найпоширеніші варіанти підготовки.


1. «Я готуюсь зі вчителем-репетитором».

Усе чудово: допомагають, виправляють, перевіряють, «розжовують», підказують, призначають зручний час та переносять заняття у разі потреби.

Але: з тебе беруть гроші; невідомо, як навчають, а відповідно, результат майоріє примарний.

2. «Я готуюсь самостійно/онлайн»

Усе також чудово: ти вдома або деінде, коротко кажучи, «на своїй території»; економиш час та гроші; все під рукою – в комп’ютері, планшеті та телефоні.

Але: бракує індивідуальної допомоги, хто підкаже чи перевірить; або недостатньо велика сила волі, щоб змушувати себе систематично займатись.

Як-то кажуть, всюди є переваги й недоліки. Зважте, чого більше, та робіть свій вибір.
Чи можна все-таки гарно підготуватись, витративши мінімум?

Варто пам’ятати: якщо є голова на плечах, гарно підготуватись може кожен, і для успішної здачі ЗНО великі кошти не потрібні.

Першочергову роль у підготовці до ЗНО грає мотивація, або, іншими словами, така собі внутрішня батарейка-енерджайзер, яка спонукає до дії. Вона відганяє лінь подалі, по-доброму змушує зацікавлено працювати. Де її взяти? Запитайте себе: «Чи хочу я стати студентом?», «Чи хочу вчитись у престижному вузі?», «Ким і де я бачу себе через 10 років?». Уявіть, а краще намалюйте відповіді до них, а далі… вчіться, докладайте зусиль, будуйте плани, коригуйте та ще більше зусиль докладайте, щоб усе втілити в життя. Як кажуть, ніяка підкова, навіть золота, не принесе вам успіху, якщо не прибити її до своїх «копит», та не почати працювати в поті чола.

До ЗНО можна підготуватись самостійно або з мінімальною допомогою. Не чекайте чарівних паличок чи викладачів, які зроблять все за вас, заряджайте свою внутрішню батарейку позитивом і вперед – до ЗНО-2017!

Рекомендації щодо підготовки учнів до ЗНО

з української мови у 2017 році




Немає коментарів:

Дописати коментар