28 лютого 2017 р.

Семінар-практикум для заступників директорів шкіл з НВР



28 лютого 2017 року відповідно до плану роботи науково-методичного центру управління освіти і науки Білоцерківської міської ради на базі Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6 відбувся семінар-практикум для заступників директорів шкіл з НВР з проблеми «Аналітико-прогностична діяльність адміністрації школи: переорієнтація з процесу на результат».



Відкрив семінар завідувач НМЦ управління освіти і науки Білоцерківської міської ради Висторонський В.Г., повідомивши про мету і завдання заходу, наголосив на актуальності питань, винесених на опрацювання.

Директор школи Верис Н. В. надала інформаційний коментар окресленим проблемам, зупинившись на управлінському аспекті роботи з усіма учасниками навчально-виховного процесу та нормативно-правовому забезпеченні діяльності адміністрації школи.

Із доповіддю-презентацією виступила заступник директора школи з НВР Братаненко О. Л., яка ознайомила присутніх із системою аналітико-прогностичної діяльності в закладі на прикладі організації методичної роботи, наголосивши на тому, що тільки на підставі встановлення об’єктивних причинно-наслідкових зв’язків між розгортанням педагогічного процесу та його результатами можна правильно оцінити і спрогнозувати на майбутнє роботу вчителя, класу, усіх структур. Заступник зупинилася на особливостях здійснення перспективного планування, сформованого на основі вибору стратегічного напрямку в контексті реалізації щойно схваленої Урядом України Концепції нової української школи. У закладі переконані, що досягти бажаного в умовах постійних інформаційних змін можливо тільки через співпрацю з усім мережевим співтовариством методичних служб усіх рівнів.

Здійснення проектного підходу, використання ІКТ в управлінській діяльності на основі чітко спланованого моніторингу та діагностики дає можливість досягти успіху. Показниками ефективності діяльності адміністрації в цьому напрямку є результативність роботи з обдарованими дітьми, участь учнів та педагогів у Всеукраїнських та Міжнародних проектах, створення конкурентноспроможного освітнього середовища.

Під час практичної частини учасники семінару відвідали 6 цікавих різнопланових заходів: фрагменти засідання школи професійної адаптації (керівник Ребець Л. .), майстер-клас учителя початкових класів Зеленської В. В. (із досвіду використання методів і прийомів ейдетики в молодшій школі), факультативне заняття «Бібліотеки світу» для учнів профільного 10 класу в рамках Всеукраїнського проекту «Філологічний Олімп»(учитель Якушко Л. І.), відкриті засідання двох відділень наукового товариства учнів школи «Паросток» (керівники Путілова Л. О., Омельченко Т. В.), засідання правового клубу «Нова генерація» в рамках Міжнародного проекту Асоційованих шкіл ЮНЕСКО в Україні (керівник Джаран Н. С.).

Яскравим завершенням теоретичної частини став фрагмент вечора-реквієму, присвяченого третій річниці вшанування Героїв Майдану «Людської пам'яті свіча хай запалає…», підготовленого керівником гуртка «Патріот» Качкою Г. Г.

У підсумку семінару було прийнято конструктивні методичні рекомендації.

Проведений захід сприяв підвищенню управлінської компетенції та усвідомленню учасниками власної професійної діяльності як шляху до особистісного та професійного удосконалення і став ще однією сходинкою до зростання культури управлінської діяльності заступників директорів шкіл з НВР.



Немає коментарів:

Дописати коментар