20 листопада 2015 р.

Міський тиждень педагогічної майстерності вчителів гуманітарного циклу. Відкритий урок з літератури рідного краю "Презентація книги Андрія Гудими «І зорі відлітають в ірій»"


19 листопада 2015 року в Білоцерківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №6 у 10-Б класі вчителем української мови та літератури Кравченко Л.А. було проведено відкритий урок з літератури рідного краю "Презентація книги Андрія Гудими «І зорі відлітають в ірій»" (у рамках  міського тижня педагогічної майстерності вчителів гуманітарного циклу).

Школярі презентували  новий автобіографічний роман митця у вигляді літературно-художньої композиції, що справила на присутніх незабутнє враження. Особливо зворушливо звучали українські народні пісні й колядки у виконанні вчителя початкових класів Кикало Г.В. та голови шкільного батьківського комітету Проценко Ю.О., котрі майстерно зіграли ролі жіночих образів твору.
З цікавістю спостерігали глядачі й за юними обдаруваннями – Омельченко Олександрою, Шубіною Анною та Проценком Дмитром – виконавцями дитячих ролей.
Чуттєво й емоційно створили сценічні образи Андрія та Валентини учні-старшокласники: Ткач Євгеній і Тодосієнко Наталія. Доповнили гру виконавців головних ролей і Ткаченко Владислава (образ Долі) та Нетреба Андрій (шкільний товариш письменника). Переконливо створила образ учителя української мови і літератури викладач-словесник Качка Г.Г. Яскраву презентацію до літературно-художньої композиції підготувала педагог Омельченко Т.В.
Та найголовнішим персонажем театрального дійства  виступив автор книги А.Д.Гудима. Несподіванкою для всіх став телефонний дзвінок письменника до Валентини Павлівни – прообразу головної героїні роману.

І в учителів, і в учнів урок викликав низку роздумів про одвічні цінності людського буття. Сподіваємося, що роман спонукатиме вдумливих читачів жити з надією  на добро та з любовю в серці!


Немає коментарів:

Дописати коментар