28 серпня 2015 р.

Зарплата вчителя залежатиме від результату, - Яценюк


Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк наголошує, що з прийняттям нового закону "Про освіту" буде змінено систему оплати праці вчителів, яка полягатиме у тому, що на розмір заробітної плати вчителя впливатиме результат його діяльності. Про це Яценюк сказав під час зустрічі з вчителями шкіл, випускники яких показали найкращі результати ЗНО з української мови і літератури.

"Цим законом ми запроваджуємо систему, за якою кожен вчитель буде зацікавлений в тому, щоб у нього були найкращі результати. Чим сильніше результат у кожного вчителя, тим більше він буде заробляти", - сказав прем’єр.

За словами прем’єр-міністра, результат діяльності вчителя визначатиметься не кількісними, а якісними показниками.

"Фактично це система премій і бонусів за результатами оцінки діяльності кожного вчителя. Я підкреслюю, за об’єктивними результатами. Мова йде не тільки про те, що в цьому результаті буде кількість годин, які вчитель напрацював. Мова йде про якість", - наголосив Яценюк, звертаючись до директорів шкіл.

Зарплата вчителів залежатиме від кваліфікації, - Квіт

У законопроекті «Про освіту» передбачено, що рівень заробітної плати вчителів буде напряму пов’язаний з їхньою кваліфікацією. Про це заявив міністр освіти і науки України Сергій Квіт у ефірі програми «Факти» на каналі ICTV 9 серпня 2015 року.

«Законопроектом «Про освіту» передбачено, що спочатку така сертифікація вчителя буде добровільною. Водночас без суттєвого підвищення зарплат неможливе підвищення якості освіти», - зазначив міністр.

За словами Сергія Квіта, підвищення зарплат вчителям залежить також від соціальних та економічних факторів, зокрема, розвитку української економіки. Міністр запевнив, зарплату освітянам обов’язково буде підвищено, як тільки це дозволять економічні показники.

Як повідомила раніше перший заступник міністра Інна Совсун, у законопроекті "Про освіту", який розроблено Міністерством освіти і науки, пропонується запровадити добровільну сертифікацію вчителів шкіл. «Незалежна сертифікація може бути добровільною, після проходження якої вчителі зможуть отримати надбавку до зарплати, що стимулюватиме підвищення власної кваліфікації», - зазначила заступник міністра.

Інна Совсун також підкреслила, що атестація вчителів, яка здійснюється сьогодні є неефективним процесом.


Немає коментарів:

Дописати коментар