26 травня 2015 р.

25 травня - День ФІЛОЛОГА

Пишаємося тим, що своє життя пов’язали з філологією 
(філоло́гія (грец. φιλολογία; від грец. φίλος — любов і грец. λόγος — слово, учення).

Шановна філологічна родино!

Вітаємо всіх із професійним святом - Днем філолога!


Значення Слова неможливо переоцінити. Біблія нам говорить: “Споконвіку було Слово, а Слово в Бога було, і Бог було Слово. Воно в Бога було споконвіку. Усе через Нього повстало, і ніщо, що повстало, не повстало без Нього” (Євангеліє від Іоанна 1:1-4). Мистецтво володіння Словом завжди підвищувало людину, давало змогу впливати на інших, керувати народами. Історія та культура кожної нації, родини, людини зберігається у Слові, передається і твориться в ньому. Слово є найстрашнішою зброєю і водночас найбільшою надією, порятунком і розрадою. Тому той, хто опанував Слово, зробив його своїм професійним інструментом – отримав більше, ніж фах: можливість дорівнятися до Творця в акті здійснення Слова… Таких людей здавна називали «любословами», а сьогодні – філологами.
Тож бажаємо всім філологам творчого натхнення й Божого благословення у нелегкій справі. Нехай життєдайне та плідне Слово ніколи вас не полишає, а тільки примножується і квітне в художніх і наукових сувоях вашої творчості.
Зичимо успіхів і реалізації всього задуманого, поетичної наснаги й багатого врожаю на професійній філологічній ниві, здоров’я, радості та щастя! Ваша робота і Ваші зусилля відкривають нові горизонти, служать зразковим прикладом глибоких пізнань, збагачують і надають особливу яскравість для всього суспільного життя!

Філологія - одна з найцікавіших наук, яка включає в себе цілу сукупність наукових напрямків, що вивчають нашу багату культурну спадщину, виражену як в літературній творчості, так і в мовній культурі. Ця велика область знань дозволяє професійно проводити аналіз письмових текстів, спираючись на основу їх змістовної частини, стилістичної і мовної конструкції, встановлюючи з високою точністю унікальну історію і сутність особливої духовної культури даного суспільства.
Любов до слова, а саме так перекладається з давньогрецької слово філологія, стала хорошим фундаментом для багатьох випускників та викладачів філологічних факультетів. Саме випускники цих факультетів є одними з найбільших щирих поціновувачів духовної культури і літературної творчості в усьому світі.
День філологів давно перейшов кордони багатьох держав і по праву його вже можна назвати міжнародним професійним святом фахівців, які представляють ті науки і напрямки, які в своїй сукупності об’єднує філологія. Лінгвісти і літературознавці, вчителі та викладачі в галузі літератури і мови, бібліотекарі та перекладачі й усі, хто пов’язав свою освіту та професійну діяльність з філологією - це надзвичайний колір будь-якої нації. Вони щодня стоять на варті культурних і духовних цінностей, не дозволяючи неуцтву проникати і пускати своє коріння в середовищі підростаючого покоління, допомагають сучасному суспільству зберігати актуальні знання, протидіючи плутанині і втраті смислових зв’язків культурної традиції.






Немає коментарів:

Дописати коментар