27 лютого 2016 р.

Не згасне пам’яті свіча…


24 лютого 2016 року в залі Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №6 зібралися рідні, гості, побратими, учні, учителі, щоб у глибокій скорботі низько схилити голови перед пам’яттю Героїв Небесної Сотні

Не згасне пам’яті свіча…
У молитві, у тихім плачу,
У скорботі країна сьогодні.
Запали, Україно, свічу
В світлу пам’ять Небесної Сотні.
Запали, Україно, свічу
За всіх тих,
Хто загинув на сході…

     У залі Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №6 зібралися рідні, гості, побратими, учні, учителі, щоб у глибокій скорботі низько схилити голови перед пам’яттю Героїв Небесної Сотні, які боролися за честь, правду і гідність, віддали своє життя за Україну, і вшанувати пам’ять тих, хто продовжив їхню справу, захищаючи від ворога цілісність нашої держави на сході України. Серед них і випускники нашої школи - Ігор Валентинович Каплуненко, боєць добровольчого батальйону імені генерала С.П.Кульчицького, який загинув 5 січня 2015 року в м. Вуглегірськ, посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня, та Олександр Анатолійович Стрельчук, який за покликом серця і чоловічої гідності став на захист рідної держави, узявши в руки зброю, залишивши домівку та рідних.

      На війні він був стрільцем-гранатометником мотопіхотного взводу.

      Його життя обірвалося 11 травня 2015 року в селищі Опитне Донецької області. Посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня та орденом «За розбудову України» .

   Вечір-реквієм, який підготували вчителі української мови та літератури Качка Г.Г. , Омельченко Т.В. , Друзенко Н.В. , набатом озвався у кожному серці, хто був присутній, а розпочався він діалогом між матерями. Це спогади про юність, хмільні світанки і рожеві мрії, про щоденні клопоти і справи, про життя… Але цю картину спогадів перервали вибухи - калейдоскоп кривавих подій на Майдані, на сході України.

     Учасники дійства відтворювали трагічні сторінки нашого сьогодення. Це і танець-реквієм у виконанні Калашнікової М., це і діалог-пісня «Виростай, синочку» між Кравцем Д. та вчителем Вигівською Т.С., розповідь п’ятикласника Проценка Д. про великий подвиг наших воїнів, події на Майдані відтворювали Нетреба А., Омельченко О., Проценко Ю.О., дев’ятикласники Гузенко Д., Сметаненко В., Шевчук Д., Малін Є., Шевчук В., Животовський М., Рой П. створювали цілісний образ України, щоб переконати всіх, що це свавілля ми зможемо подолати, що відродиться Україна-ненька. Наскрізною ниткою всього сценарію була роль Долі, яку виконувала Ткаченко В., а Ототюк В. запевнив усіх, що ніколи не згасне пам’ять у серцях людей про «відлуння непотрібної війни».

     Фінальним акордом став ритуал освячення Куточка пам’яті Стрельчука О.А., який провів священик УПЦ Київського патріархату отець Віталій.

    Крадькома втирали сльози всі присутні - від маленької дев’ятирічної дівчинки до сивочолого ветерана. Байдужим ніхто не залишився…




Немає коментарів:

Дописати коментар