19 березня 2015 р.

«Патріотичне виховання на уроках літератури рідного краю»


18.09.2015 року в Білоцерківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №6 відбувся семінар для вчителів української мови і літератури та старшокласників шкіл міста на тему «Патріотичне виховання на уроках літератури рідного краю».

 Зі вступним словом перед учителями та учнями виступила Братаненко Ольга Леонідівна, заступник директора з навчально-виховної роботи БЗШ №6, яка розповіла про систему роботи з патріотичного виховання на уроках літератури рідного краю у БЗШ №6, адже  ці уроки є потужним носієм ідентичності нації, її генетичного коду. Ми маємо щасливу нагоду доторкнутися до джерел творчості наших поетів-земляків, зокрема сміливого й актуального завжди слова А.Д.Гудими, автора 45 видань, лауреата літературних премій (міської ім. І.С.Нечуя-Левицького, обласних ім. М.Трублаїні та Г.Косинки, усеукраїнських ім. Івана Нечуя-Левицького та Михайла Коцюбинського й державної ім. Олеся Гончара), почесного громадянина міста Біла Церква, занесеного до її Золотого Фонду й нагородженого кількома медалями та орденом «За заслуги» ІІІ ступеня. Щирою та невимушеною була розповідь письменника про історію написання своєї нової книги, у якій він виходить на тиху розмову із самим Т.Шевченком.
Учнями школи було поставлено літературно-музичну композицію за третьою книгою А.Гудими «Третє пришестя», присвяченою подіям на Сході України:
                                   Страшніш нічого не буває,
                                   Це не АТО вже, -
                                   А війна…
З дитячих уст звучали біль, розпач, тривога за майбутнє Батьківщини. Усі присутні в залі сприйняли серцем і душею трагізм ситуації, у якій перебуває нині наш народ. На очах у дітей та дорослих бриніли сльози. Учителі й учні разом з учасниками дійства виконували патріотичні пісні, переглянули документальні фільми, передані рідній школі випускниками, які знаходяться в зоні АТО і щодня виборюють для нашого народу незалежність.
  Виступ завершився спільною молитвою за світле майбутнє України.

Слава Україні!

Немає коментарів:

Дописати коментар