14 травня 2017 р.

Вітаємо з перемогою!


Вітаємо ученицю 9-В класу
БЗШ І-ІІІ ступенів №6

Рой Поліну

з перемогою у конкурсі екскурсоводів
музеїв навчальних закладів
«Край, в якому я живу»


12.05.2017 року в місті Богуслав відбувся очний тур ІІ (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів музеїв навчальних закладів «Край, в якому я живу». Учні та студенти коледжів із різних міст Київської області презентували екскурсії шкільними музеями історичного, етнографічного, краєзнавчого та мистецького профілів. Це тематичні екскурсії, що висвітлюють традиції українського народу, побутову культуру (будівництво, господарство, харчування), народні ремесла, одяг, усну та писемну творчість. Після роботи в секціях юні екскурсоводи отримали майстер-клас Пальчик Оксани Володимирівни, наукового співробітника Музею історії Богуславщини, «Методичні прийоми та техніка ведення екскурсії», відвідали цей музей та долучилися до виготовлення найдовшого в Україні рушника на старовинному ткацькому верстаті, який працівники музею Кам'яниця планують виготовити до 85-ої річниці Київської області.

Рой Поліна, учениця 9-В класу Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №6, у цьому нелегкому й напруженному змаганні виборола почесне ІІ місце, достойно представивши фрагмент екскурсії Зразковим Музеєм фольклору та етнографії України БЗШ №6 (керівник Омельченко Т.В., учитель української мови і літератури та художньої культури) на тему «Етнографічні скарби Київщини» та презентувала нарис-опис експоната музею «Дівоче народне весільне вбрання Київщини».

Бажаємо юному екскурсоводу та досліднику нових відкриттів і перемог у справі збереження народної спадщини та передачі її наступним поколінням як генетичного коду нації.


Немає коментарів:

Дописати коментар