3 березня 2017 р.

Зустріч з Андрієм Дмитровичем Гудимою



03.03.2017 року в Білоцерківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №6 з ініціативи начальника управління освіти і науки Білоцерківської міської ради Київської області Юрія Федоровича Петрика відбулася зустріч із шанованим краянином Білоцерківщини А.Д.Гудимою, присвячена Міжнародному дню письменника. Це результат плідної співпраці учнівського, педагогічного й батьківського колективів з автором багатогранної скарбниці художніх творів.


Доля довго водила Андрія Дмитровича благодатними й тернистими стежками. Він із маленької Слободи-Носковецької, що й досі на Вінниччині посмутнілими очима задивляється в тихоплинну Мурафу.
Андрій Дмитрович упертою працею зумів роздмухати в собі Божу іскру аж до непогасного вогнища, упевнено посів своє місце на вершині літературної Говерли. 
Головне – письменник усвідомлює, що стоїть на своїй вершині, збудував власний духовний храм, до якого не заростає протоптана читачами стежка. Серед поціновувачів таланту Андрія Гудими й учні нашої школи, які вкотре перегорнули сторінки доробку митця і переглянули інсценізовані уривки його творів. Також школярі наживо спілкувалися з шанованим письменником. На зустрічі була присутня Тетяна Олександрівна – мати загиблого на Сході України випускника школи Каплуненка І.В. Хвилиною мовчання вшанували воїнів АТО, які віддали життя за мирне небо.
А.Д.Гудима створив свою Україну. Можемо нарікати на сьогодення, навіть проклинати «пророків», але – борони Боже – засумніватися в майбутньому Батьківщини. Щоб мати достойну і шановану світом Україну, її, найперше, слід возвести в душі… Кожному… І всім…


Немає коментарів:

Дописати коментар