21 січня 2017 р.

З ЄДИНОЮ УКРАЇНОЮ В СЕРЦІ


Цього року 20 січня, у переддень Дня Соборності, учнівський та педагогічний колективи Білоцерківської загальноосвітньої школи I-ІІІ ступенів № 6 також долучилися до святкування цього дня. Перед початком занять усі, одягнені у вишиванки, із синьо-жовтими прапорцями, стрічками та голубами - символами миру, утворили навколо школи живий ланцюг єдності.


  22 січня Україна традиційно відзначає День Соборності - у 1919 році у цей день було проголошено Акт возз'єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.
   Офіційно День Соборності відзначається з 1999 року, проте ще ніколи це свято не було таким заслуженим і великим, як останні три-чотири роки.
   Цього року 20 січня, у переддень Дня Соборності, учнівський та педагогічний колективи Білоцерківської загальноосвітньої школи І - ІІІ ступенів №6 також долучилися до святкування  цього дня. Перед початком занять усі, одягнені у вишиванки, із синьо-жовтими прапорцями, стрічками та голубами - символами миру, утворили навколо школи живий ланцюг єдності.
   Акція розпочалася масовим виконанням Державного Гімну України. Учні початкової школи під патріотичні пісні провели флешмоб "Єдина країна". Представники учнівського самоврядування підготували цікаву радіолінійку, звучали  патріотичні вірші. Закінчилося дійство виконанням пісні про Україну "Україна – це ми!".
   Свобода, єдність, цілісність, соборність, незалежність, мир - сакральність цих слів ми розуміємо зараз, мабуть, як ніколи, бо за 25 років незалежності Україна не перебувала у стані війни. Кожного дня ми згадуємо тих, хто віддає за неї своє життя.
   Метою цієї акції було також показати, що Україна єдина та підтримати цим єднанням наших бійців на сході, які пильно охороняють і боронять кордони нашої держави.
   Із соборністю в думці, з єдиною Україною в серці, ми всі разом назавжди будемо єдиною українською нацією, у складі якої рівною мірою комфортно почуватимуться всі етноси.


Немає коментарів:

Дописати коментар