10 листопада 2016 р.

Фестиваль "Книгофест"



                                      „Велика-бо користь                                                   від читання книжного“

Повість врем’яних літ
Нестора Літописця

10 листопада у Білоцерківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №6 відбувся фестиваль «Книгофест», ініціатором проведення якого була методична рада школи, яка ставила мету популяризації читання, представлення книги як інтелектуального продукту і сучасного стилю життя, сприяння розвитку українського літературного середовища рідного краю.

Протягом дня пройшли різноманітні заходи, якими було охоплено практично всіх учнів із 1 по 11 класи: літературні вікторини, літературно-музичні композиції, брейн-ринги, усний журнал, інсценування уривків творів, літературний вернісаж, літературні читання, диспути старшокласників. Учні презентували власну творчість, ділилися враженнями від творів улюблених письменників.

Завершилося свято засіданням круглого столу «Формування читача в епоху інформаційних технологій» за участю педагогів школи, бібліотечних працівників міста, батьків. Дорослі прийшли до висновку, що дитину треба поставити в позицію творця: те, що сьогодні відволікає читача від книги і читання (зокрема масмедіа) необхідно зробити помічником учителя у створенні мотивації у читанні. Педагоги поділилися інноваційними прийомами та видами навчальної діяльності з медіатекстом: робота з відеофрагментами та анімаційними фільмами, створення учнями колажів, рекламних постерів, презентацій, буктрейлерів, квест-орієнтування, які забезпечують психолого-педагогічні умови формування читацьких компетенцій і читацького інтересу учнів. Було прийнято методичні рекомендації, що сприятимуть поєднанню зусиль школи, бібліотеки та батьківської громадськості, спрямованих на заохочення молодих громадян до активного читання.


Немає коментарів:

Дописати коментар